Nieuws

Hier vind je de laatste nieuwtjes over Taekwondo Eindhoven.

Heb je zelf nieuws voor ons? Stuur een bericht naar (het liefst met foto erbij!)

Eerste buitentraining een feit!
12-05-2020
De eerste buitentraining van Taekwondo Eindhoven tijdens de corona pandemie was vanavond een feit!

Dank aan alle aanwezigen voor jullie inzet en discipline! Netjes gehouden aan de afspraken - zoals de 1,5m - en iedereen flink gewerkt en gezweet!

Volgende week weer bij de Karpendonkse Plas, voor de volwassenen!

Vrijdag is het sparringsteam aan de beurt, en zaterdag de jeugd, beiden in het Henri Dunantpark.

BUITENTRAININGEN
10-05-2020
We gaan vanaf dinsdag 12 mei starten met de buitentrainingen!

VOLWASSENEN
Op dinsdagavond van 19:30-20:30 uur bij de Karpendonkse Plas.
Zie plaatje hieronder, verzamelen op het grasveldje naast de Midgetgolf.

JEUGD
Op zaterdagochtend van 10:00-11:00 uur in het Henri Dunantpark.
Zie plaatje hieronder, verzamelen bij het metalen kunstwerk.

SPARRINGSTEAM
Op vrijdagavond van 19:00-20:00 uur in het Henri Dunantpark.
Zie plaatje hieronder, verzamelen bij het metalen kunstwerk.
 
Corona-update
06-05-2020
We zijn aan het kijken of we buitentrainingen zouden kunnen gaan verzorgen. Inmiddels heeft premier Rutte vanavond bekend gemaakt dat vanaf volgende week - vanaf 11 mei - iedereen van alle leeftijden buiten mag trainen, mits de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. Hieronder de maatregelen op een rij:

Sport en spel

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.
Rijksoverheid

Hoe we de buitentrainingen gaan invullen, welke dag, hoe laat, en waar precies, dat ligt voor een groot gedeelte aan het animo vanuit de leden om mee te willen doen.

Daarom nu de vraag aan jullie, de leden, om via een e-mail aan te geven of je mee wilt doen met 1x per week een buitentraining.

We zijn zeer benieuwd naar jullie reacties! Zodra jullie hebben gereageerd, kunnen we de plannen voor de buitentrainingen concreet maken, dus wacht niet te lang met reageren a.u.b..

Intussen zijn vragen en/of opmerkingen uiteraard altijd welkom!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Patrick.
Afgelasting t/m 3 mei
31-03-2020
Beste leden, ouders/verzorgers,

Zoals jullie waarschijnlijk vanavond hebben gezien en gehoord, heeft het kabinet de corona-maatregelen verlengd t/m dinsdag 28 april. Zoals de premier ook al aangaf, valt dat voor de meeste mensen in de Meivakantie. Zo ook voor ons.

Concreet betekent dit dat we de taekwondo-trainingen weer verder afgelasten, in ieder geval t/m de Meivakantie, dus in ieder geval t/m zondag 3 mei.

Bij het vaststellen van de hoogte van de contributie over het 2e kwartaal wordt rekening gehouden met de weken waarin, door de maatregelen van de overheid, geen trainingen hebben plaatsgevonden. De incasso van de contributie wordt pas weer opgestart als de trainingen weer zijn begonnen.

Het is natuurlijk heel goed denkbaar dat de maatregelen ook na deze verlenging weer verlengd worden, we zijn nog niet zomaar van dit gevaarlijke virus af. Wij houden, net als jullie waarschijnlijk, alle berichtgeving van de overheid goed in de gaten en volgen ook de adviezen op. Zodra er nieuwe maatregelen bekend zijn, volgen wij met een nieuw bericht voor jullie omtrent de gevolgen voor onze taekwondo-trainingen.

Intussen, net als vorige keer, het advies om in beweging te blijven! Een wandeling in de buurt - met gepaste afstand - is nog steeds mogelijk, en ook in de tuin of in de woonkamer kun je jezelf aardig in het zweet werken met oefeningen. De dingen die we normaal in een warming-up doen, kun je veelal best goed thuis ook doen. En op het internet zijn heel veel filmpjes te vinden met leuke, uitdagende oefeningen (maak het niet te gek, ken je grenzen!). Als je lekker opgewarmd bent, doe dan ook wat rekoefeningen om lenig te blijven (of te worden ;-) ).

Eet ook gezond, slaap genoeg, hou een normaal leefritme aan, neem je rust tussen het (huis-)werk door, en wees aardig voor elkaar.

Met vriendelijke groet,

Taekwondo Eindhoven.

Bericht van de overheid
Afgelastig t/m 6 april
15-03-2020
Beste leden, ouders/verzorgers,

In het kader van de nieuwste regelgeving vanuit de overheid verlengen we de afgelasting van de trainingen tot en met maandag 6 april.

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

Zodra er weer iets verandert, houden we jullie op de hoogte.

Intussen, houdt afstand van anderen, blijf thuis als het kan, eet en slaap gezond, en probeer zelf thuis wat oefeningen te doen om je gezondheid zo goed mogelijk op peil te houden.

Met vriendelijke groet,

Taekwondo Eindhoven.
 
Pagina: 1 van 17